دی 96 - پروژه تحقیق پژوهش ترجمه و..
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
http://project2018.ParsiBlog.com
تحقیق وپژوهش 
قالب وبلاگ

نقش گردشگری در توسعه شهری بروجن

مقدمه

((   جهت دریافت متن کامل پژوهش با شماره 09109595414 یا09139826993تماس حاصل فرمایید.))

امروزه صنعت گردشگری در جهان توسعه فراوانی یافته است و بسیاری از کشورها از این رهیافت توانسته اند وضعیت خویش را تا حد در خور توجهی بهبود بخشیده وبسیاری از مشکلات خود را از قبیل بیکاری، پایین بودن سطح درآمد سرانه وکمبود درامد ارزی را پوشش دهند[1].

 گردشگری روستایی به عنوان یکی از بخشهای مهّم گردشگری بسیار مورد توجه قرار گرفته است ودر فرایند جهانی شدن اهمیت روزافزونی یافته است. این بخش از گردشگری علاوه بر حفظ ارزش ها ، باورها،رسوم باستانی با ایجاد فرصتهای برای اشتغال وکسب ودرامد برای ساکنین محلی وتوسعه ساختارهای زیربنایی امکان توسعه پایدار ویک پارچه روستایی را فراهم میکند.

امروزه اهمیّت صنعت کشاورزی به عنوان محور اصلی توسعه کم رنگ تر شده است. و از طرف دیگر رشد فزاینده جمعیّت افزایش بهره برداری ها وکاهش منابع طبیعی و در نتیجه تهدید محیط زیست انسانی جوامع شهری و روستایی را برای ادامه حیات و تداوم رشد خود بر منابع درآمدی دیگری را داشته باشد. [2]

کشور ایران از نظر منابع طبیعی جز ده کشور برتر دنیا به شمار می رود. که می تواند از اثرات حاصل ازگردشگری در کاهش مشکلات بیکاری و درآمد اقتصادی بهره مند شود اما بر اساس آمارها ایران از این فرصت بهره کافی را نبرده است به طوری که در میان کشورهای اسلامی رتبه دهم را دارا می باشد.[3]

بروجن به لحاظ جغرافیایی در شاهراه ترانزیت کالا وحمل ونقل ازجنوب ایران به سایرنقاط کشور قرارگرفته و فاصله اندکی ازدومین شهرصنعتی ایران (اصفهان) دارد.همچنین به لحاظ مراودات اقتصادی وتجاری گسترده با اصفهان وتاثیرپذیری زیاد از اصفهان ،قابلیت تبدیل شدن به یکی از قطب های برتر کشور درزمینه حمل ونقل ونتیجتا افزایش فوق العاده مسافر در شهرستان و گسترش توریسم درچندین بعد رادارد.شهرستان بروجن درزمینه های گردشگری صنایع دستی ،آثارباستانی،ایجاد مراکزتفریحی وخدمات درمانی قابلیت فوق العاده زیادی برای پیشرفت دارد،که حمل ونقل وافزایش مسافر،این شهرستان را درزمینه های ذکر شده با توسعه فراوانی روبرو خواهدکرد.گردشگری شهری عاملی بسیار مهم در توسع? شهرها محسوب می شود، زیرا نیروی زیادی برای جذب گردشگران دارد. شهرهای منطق? غرب کشور، از جمله بروجن، به دلیل بهره مندی از شرایط اقلیمی و عامل فرهنگی خاص، نیروی زیادی در جذب گردشگری شهری دارند.جغرافیدانان معتقدند هر عاملی از جمله گردشگری تأثیرات مختلفی دارد؛ بدین معنی که هیچ عاملی صرفا نمی تواند مثبت یا منفی باشد. دراین مقاله توریسم شهری،فواید آن برای شهر ،راهکارهای گسترش توریسم دربروجن ،مواردتوسعه ناشی از گسترش توریسم دربروجن،قابلیت های گردشگری بروجن،جاذبه های گردشگری آن،آداب ورسوم دیدنی اقوام ساکن ،ارائه پیشنهادات درچندزمینه برای رونق توریسم ،مسیرهای افزایش گردشگر،اصلی ترین صنعتی که بروجن را درآستانه توسعه سریع قرارخواهد داد وپیشنهادات مختلف وبیان نظرات مردم درارتباط با توسعه صنعتی وتوریستی شهربیان خواهدشد.دراین پژوهش ذکر خواهیم کرد که چگونه قابلیت های پنهان این شهر خواهد توانست بروجن را ازنظرتجاری وتوریستی حتی در سطح منطقه نیز مطرح کند وچنان رونقی به تجارت ودرآمدزایی دهد که حتی این شهر ازحالت مهاجرفرست به حالت مهاجرپذیر درآید.بروجن قابلیت های باورنکردنی برای توسعه دارد که دراین پژوهش به آن خواهیم پرداخت  .نکاتی که دراین پژوهش به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت شامل (راه اندازی سامانه های پیشرفته حمل ونقل اعم ازترخیص کالا،ارسال کالا،خدمات بانکی،خدمات ماشین های تجاری، ایجاد مجتمع های خدماتی نظیر رستوران های سنتی باطرح بختیاری،مجتمع های تفریحی،مجتمع های رفاهی و درمانی ،ساخت برج های جدید با نما وطرح خلاقانه ،گسترش فضای سبز با علم روز،ایجاد سالن های مربوط به جشنواره ها ،همایش ها ومراسمات قومی ،گسترش زیرساخت تولید وصادرات گیاهان دارویی و ساخت ارگ وکاروانسراهای باستانی می باشد.دراین مقاله جاذبه های گردشگری بروجن رانیز ذکرخواهیم کرد.

 

 

 



[1]  (رضوانی1374)

[2]  (باباخان زاده 1389)

[3]  (ابوالحسن نژاد 2- 1382 )




موضوع مطلب :






[ چهارشنبه 96/10/20 ] [ 10:34 صبح ] [ فاطیما ] [ نظرات () ]

 

توسعه شهری پایدار؛ راه های توسعه سریع شهرستان بروجن

چکیده

توسعه ی پایدار به عنوان فرایندی که نیازهای ضروری انسان ها را بدون به خطر انداختن مبانی توسعه یعنی محیط زیست فراهم می سازد، مدتهاست که توجه جوامع مختلف رابه خود مشغول ساخته است. شاخص ها واهدافی چون پیشرفت اقتصادی، رفاه اجتماعی، کیفیت محیطی و حکمرانی خوب از اصول اولیه ی توسعه ی پایداربه شمار می روند، توسعه ی شهری پایدار که به دنبال برنامه هایی چون: کاهش آلودگی ها، نگه داری از منابع،کاهش حجم ضایعات شهری، حمل و نقل مناسب و کارامد و... .می باشد، در پیاده سازی برنامه های خود با موانع وچالش های توسعه ی پایدار شهری مواجه است، که این چالش ها در صورت مهار نشدن ممکن است قدرت تخریب زیادی برای شهر، ساکنان و منابع آن پیدا کنند و زمان عملی شدن طرح های توسعه ی پایدار را به تاخیر بیاندازند وبه مرور شهر را از حالت پایداری و دوام دور کنند، لذا شناسایی الزامات، چالش های فراروی توسعه پایدار شهری وهمچنین جستجوی راهکارهایی برای برطرف کردن آنها که از ضرورتهای برنامه های توسعه شهری کنونی است، ازاهداف این پژوهش می باشد. از مهم ترین یافته های این تحقیق رسیدن به راهکارهایی چون: بازساخت شرایط فعلی، مدیریت منسجم و یکپارچه و... .جهت رفع چالش های توسعه ی پایدار شهری بروجن می باشد.درواقع ما دراین مقاله به ارائه راهکارهایی باکمترین هزینه وبیشترین کیفیت برای توسعه اقتصادی بروجن می پردازیم واثبات می کنیم که چه نوع سرمایه گذاری وگسترش چه نوع زیرساخت با چه نحومدیریتی موجبات توسعه اقتصادی شهرستان بروجن رافراهم می کند.ما می خواهیم با اتکا به سرمایه های فعلی موجود و باتکیه بردانش بومی مسیرهای پیشرفت شهرستان بروجن را شناسایی کنیم.

جهت دریافت کل مقاله با تلفن09139826993 09109595415 تماس حاصل فرمایید.

کلیدواژگان: توسعه ی شهری پایدار، الزامات توسعه ی شهری پایدار، چالش، شهرپایدار




[ چهارشنبه 96/10/20 ] [ 10:33 صبح ] [ فاطیما ] [ نظرات () ]

 

توسعه شهری پایدار یا توسعه پایدار شهری

 

اصولا شهر پایدار جایی است که به دلیل استفاده اقتصادی از منابع، اجتناب از تولید بیش از حد ضایعات و بازیافت آن تا حد امکان و پذیرش سیاست‌های مفید و همگام با طبیعت در درازمدت، قادر به ادامه حیات خود باشد. شهر پایدار شامل ابعاد اقتصادی، اجتماعی، کالبدی، مدیریتی و زیست محیطی می‌باشد، به همین خاطر شهروندان می‌توانند درآمدی عادلانه بدست آورند، سرپناهی مناسب اختیار کنند، احساس آرامش و امنیت داشته باشند و تلاش و وقت خود را وقف حفاظت از پایداری شهر نمایند. ساخت یک اقتصاد قوی برای شهر در هماهنگی با محیط زیست و طبیعت، باید با هدف حفظ روش‌های اجتماعی و سنن تاریخی و تلفیق آن با اشکال نوین مدیریت شهری و فناوری نوین، همگام شود تا همبستگی و انسجام ابعاد پایداری محفوظ بماند. در این نوشتار سعی بر آن است که با رجوع به منابع مختلف، مبحث توسعه شهری پایدار (یا همان توسعه پایدار شهری که مورد اختلاف اساتید است و بحث درباره آن در این مجال نمی گنجد) که همانا روند رسیدن به شهر پایدار است مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

 

موضوع توسعه شهری در دهه‌های اخیر در کشورهای پیشرفته ابعاد جدیدی یافته و از جنبه کمی به کیفی تغییر جهت داده است، بدین معنا که در بیشتر کشورها توجه طراحان و برنامه ریزان در حوزه توسعه شهری از رشد کمی در پیرامون شهر به ارتقای کیفیت فضاهای موجود تغییر یافته و بازگشت ساکنین به مراکز شهری بیش از هر زمان دیگر مطرح شده است؛ یکی از مهم‌ترین عوامل در نظام‌های هدایت توسعه شهری چند دهه اخیر، نحوه استفاده از منابع ماده و انرژی و بالتبع پایداری آن‌ها می‌باشد.

بروز نارسائی‌های ناشی از رشد بی رویه شهری در قرن 20 و 21، مخصوصا در کشورهای در حال توسعه، سبب گردیده کلیه جوامع در انطباق با پارادایم توسعه پایدار برای رسیدن به الگوهای پایداری در شهر کوشش کنند؛ و در این راستا نظریاتی همچون توسعه درونی شهرها، کاهش مصرف زمین، کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، حداکثر دسترسی شهروندان به خدمات شهری، الگوی شهر فشرده و … مطرح گشته اند. تحقیقات انجام شده در سطح جهانی نشان می‌دهد که رویکرد شهر فشرده با تاکید بر مواردی همچون کاربری ترکیبی و کارایی زمین، تکیه کمتر بر اتومبیل، اقتصاد پایدار، مشارکت مردمی و کارایی در استفاده از مسکن و محیط تأکید می‌ورزد  و از این طریق به اهداف توسعه پایدار نزدیک‌تر می‌شود. در این راستا شناخت الگوهای متفاوت بافت‌های شهری با بررسی شاخص‌هایی از جمله اندازه مصرف زمین، سرانه زمین شهری، توزیع نامناسب کاربری‌ها در شهر و پیوستگی و اتصال و استمرار بافت در شهر قابل بررسی است .

نظریه توسعه شهری پایدار در راستای حفاظت از منابع زیست محیطی ارائه شده است. مبانی نظری این رویکرد بر نگهداری منابع برای حال و آینده از طریق استفاده بهینه از زمین و وارد کردن کمترین ضایعات به منابع تجدید ناپذیر مطرح است. پیتر هال توسعه شهری پایدار را این‌چنین تعریف نموده است: شکلی از توسعه امروزی که توان توسعه مداوم شهرها و جوامع شهری نسل‌های آینده را تضمین کند. توسعه شهری پایدار توسعه‌ای است که به نیازهای مردم شهر پاسخ گوید، اما بقا و دوام آن نیز تضمین گردد؛ و در عین حال آب، خاک و هوا، یعنی سه عنصری که برای حیات انسان ضروری است، آلوده و بلااستفاده نگردد.

از نظر کالبدی، توسعه شهری پایدار به معنای تغییراتی است که در کاربری زمین و سطوح و تراکم جهت رفع نیازهای ساکنان شهر در زمینه مسکن، تفریح و حمل و نقل به عمل می‌آید تا در طول زمان شهر را از نظر زیست محیطی قابل سکونت نماید (هوای پاک، آب آشامیدنی سالم، اراضی و آب‌های سطحی و زیرزمینی بدون آلودگی و غیره)، از نظر اقتصادی بادوام سازد (اقتصاد شهری هماهنگ با تغییرات فنی و صنعتی جهت حفظ مشاغل پایه و تأمین مسکن مناسب در حد استطاعت ساکنان، با بار مالیاتی سرانه عادلانه) و از نظر اجتماعی همبسته کند (الگوهای کاربری اراضی همبستگی اجتماعی و احساس تعلق شهروندان به میراث‌های شهر را ارتقا خواهد داد. در شهر پایدار توجه عمدتاً به استفاده از زمین‌هایی است که تحت پوشش برنامه‌های توسعه شهری در آمده اند. بخش اعظم رشد آینده جمعیت و نیاز به مسکن در منطقه یا شهر را می‌توان از طریق پرکردن بافت موجود در شهر و افزایش متعادل تراکم برآورده ساخت.

از منظر حمل و نقل، پایداری نتیجه برقراری اصول توسعه رشد هوشمند شهری است که در نتیجه آن سطح کمتری از زمین اشغال می‌شود و با اعمال شیوه‌های متفاوت حمل و نقل، کاهش سفرهای درون شهری اتفاق می‌افتد. در واقع حمل و نقل پایدار آن است که کالبد شهری را در تناسب با پیاده روی، دوچرخه سواری و حمل و نقل عمومی قرار دهد و کیفیت خدمات حمل و نقل را تا جایی بالا برد که سبب تشویق تعاملات اجتماعی و استقبال از حمل و نقل عمومی گردد، در این حالت تراکم ساختمانی، زیرساخت‌های شهری و کاربری ترکیبی در اراضی شهری می‌تواند تا هفتاد درصد طول فاصله‌های طی شده در سفرهای داخل شهر را کاهش دهد. مهم‌ترین خصیصه‌های حمل و نقل در شهر پایدار عبارتند از: تأکید بر پیاده مداری و دوچرخه سواری، ترکیب و اختلاط کاربری‌ها و تأکید بر عملکردهای اجتماعی به عنوان عامل وحدت بخش بناها و فضاهای عمومی.

افزایش جمعیت شهرها لزوم توجه به متراکم‌سازی با توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز را دامن زده است. ظهور مکتب مدرنیسم یا کارکردگرایی در نیمه اول قرن بیستم، که در دهه اول بعد از جنگ جهانی دوم به اوج خود رسید، بیشتر از سایر جنبش‌های فکری در شکل‌گیری و تشویق رشد عمودی شهرها نقش ایفا کرده است. در این ارتباط بلندمرتبه‌سازی برای رفع معضل مسکن و اهمیت دادن به حمل و نقل عمومی از مهم‌ترین خواسته‌های پیروان آن محسوب می‌گردد. پس از آن مکتب پست مدرنیسم در انتقاد به مدرنیسم در دهه آخر قرن بیستم، با مطرح کردن دیدگاه توسعه پایدار به دنبال ارتقاء کیفیت محیط شهری می‌گشت که برخی از اصول ارائه شده در آن اختلاط کاربری‌ها، تشویق حرکت پیاده و کنترل نسبی خودروها در انطباق با اصول شهرسازی متراکم و فشرده می‌باشند. افزایش تراکم با سه دیدگاه متفاوت افزایش تراکم در کل عرصه شهری، افزایش تراکم در واحدها و تقسیماتی خاص و افزایش تراکم در یک هسته به جای هسته‌های متعدد مطرح می‌گردد.

در نهایت از مزایای توجه به رویکرد توسعه شهری پایدار می‌توان به نزدیک‌تر شدن امکانات و فرصت‌های کار و تفریح و در نتیجه صرفه جویی در مصرف سوخت و استفاده حداکثری از زمین شهری و محافظت از اراضی سبز و کشاورزی حاشیه‌های شهری، مرمت و نوسازی ساختمان‌های فرسوده و اراضی بایر، افزایش تحرک و پویایی در اثر افزایش حمل و نقل عمومی و ایجاد سرزندگی اجتماعی با اختلاط کاربری‌ها اشاره نمود که شهر را به سوی هر چه سبزتر شدن سوق می دهد.


[ چهارشنبه 96/10/20 ] [ 10:33 صبح ] [ فاطیما ] [ نظرات () ]

توسعه شهری پایدار یا توسعه پایدار شهری

 

اصولا شهر پایدار جایی است که به دلیل استفاده اقتصادی از منابع، اجتناب از تولید بیش از حد ضایعات و بازیافت آن تا حد امکان و پذیرش سیاست‌های مفید و همگام با طبیعت در درازمدت، قادر به ادامه حیات خود باشد. شهر پایدار شامل ابعاد اقتصادی، اجتماعی، کالبدی، مدیریتی و زیست محیطی می‌باشد، به همین خاطر شهروندان می‌توانند درآمدی عادلانه بدست آورند، سرپناهی مناسب اختیار کنند، احساس آرامش و امنیت داشته باشند و تلاش و وقت خود را وقف حفاظت از پایداری شهر نمایند. ساخت یک اقتصاد قوی برای شهر در هماهنگی با محیط زیست و طبیعت، باید با هدف حفظ روش‌های اجتماعی و سنن تاریخی و تلفیق آن با اشکال نوین مدیریت شهری و فناوری نوین، همگام شود تا همبستگی و انسجام ابعاد پایداری محفوظ بماند. در این نوشتار سعی بر آن است که با رجوع به منابع مختلف، مبحث توسعه شهری پایدار (یا همان توسعه پایدار شهری که مورد اختلاف اساتید است و بحث درباره آن در این مجال نمی گنجد) که همانا روند رسیدن به شهر پایدار است مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

 

موضوع توسعه شهری در دهه‌های اخیر در کشورهای پیشرفته ابعاد جدیدی یافته و از جنبه کمی به کیفی تغییر جهت داده است، بدین معنا که در بیشتر کشورها توجه طراحان و برنامه ریزان در حوزه توسعه شهری از رشد کمی در پیرامون شهر به ارتقای کیفیت فضاهای موجود تغییر یافته و بازگشت ساکنین به مراکز شهری بیش از هر زمان دیگر مطرح شده است؛ یکی از مهم‌ترین عوامل در نظام‌های هدایت توسعه شهری چند دهه اخیر، نحوه استفاده از منابع ماده و انرژی و بالتبع پایداری آن‌ها می‌باشد.

بروز نارسائی‌های ناشی از رشد بی رویه شهری در قرن 20 و 21، مخصوصا در کشورهای در حال توسعه، سبب گردیده کلیه جوامع در انطباق با پارادایم توسعه پایدار برای رسیدن به الگوهای پایداری در شهر کوشش کنند؛ و در این راستا نظریاتی همچون توسعه درونی شهرها، کاهش مصرف زمین، کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، حداکثر دسترسی شهروندان به خدمات شهری، الگوی شهر فشرده و … مطرح گشته اند. تحقیقات انجام شده در سطح جهانی نشان می‌دهد که رویکرد شهر فشرده با تاکید بر مواردی همچون کاربری ترکیبی و کارایی زمین، تکیه کمتر بر اتومبیل، اقتصاد پایدار، مشارکت مردمی و کارایی در استفاده از مسکن و محیط تأکید می‌ورزد  و از این طریق به اهداف توسعه پایدار نزدیک‌تر می‌شود. در این راستا شناخت الگوهای متفاوت بافت‌های شهری با بررسی شاخص‌هایی از جمله اندازه مصرف زمین، سرانه زمین شهری، توزیع نامناسب کاربری‌ها در شهر و پیوستگی و اتصال و استمرار بافت در شهر قابل بررسی است .

نظریه توسعه شهری پایدار در راستای حفاظت از منابع زیست محیطی ارائه شده است. مبانی نظری این رویکرد بر نگهداری منابع برای حال و آینده از طریق استفاده بهینه از زمین و وارد کردن کمترین ضایعات به منابع تجدید ناپذیر مطرح است. پیتر هال توسعه شهری پایدار را این‌چنین تعریف نموده است: شکلی از توسعه امروزی که توان توسعه مداوم شهرها و جوامع شهری نسل‌های آینده را تضمین کند. توسعه شهری پایدار توسعه‌ای است که به نیازهای مردم شهر پاسخ گوید، اما بقا و دوام آن نیز تضمین گردد؛ و در عین حال آب، خاک و هوا، یعنی سه عنصری که برای حیات انسان ضروری است، آلوده و بلااستفاده نگردد.

از نظر کالبدی، توسعه شهری پایدار به معنای تغییراتی است که در کاربری زمین و سطوح و تراکم جهت رفع نیازهای ساکنان شهر در زمینه مسکن، تفریح و حمل و نقل به عمل می‌آید تا در طول زمان شهر را از نظر زیست محیطی قابل سکونت نماید (هوای پاک، آب آشامیدنی سالم، اراضی و آب‌های سطحی و زیرزمینی بدون آلودگی و غیره)، از نظر اقتصادی بادوام سازد (اقتصاد شهری هماهنگ با تغییرات فنی و صنعتی جهت حفظ مشاغل پایه و تأمین مسکن مناسب در حد استطاعت ساکنان، با بار مالیاتی سرانه عادلانه) و از نظر اجتماعی همبسته کند (الگوهای کاربری اراضی همبستگی اجتماعی و احساس تعلق شهروندان به میراث‌های شهر را ارتقا خواهد داد. در شهر پایدار توجه عمدتاً به استفاده از زمین‌هایی است که تحت پوشش برنامه‌های توسعه شهری در آمده اند. بخش اعظم رشد آینده جمعیت و نیاز به مسکن در منطقه یا شهر را می‌توان از طریق پرکردن بافت موجود در شهر و افزایش متعادل تراکم برآورده ساخت.

از منظر حمل و نقل، پایداری نتیجه برقراری اصول توسعه رشد هوشمند شهری است که در نتیجه آن سطح کمتری از زمین اشغال می‌شود و با اعمال شیوه‌های متفاوت حمل و نقل، کاهش سفرهای درون شهری اتفاق می‌افتد. در واقع حمل و نقل پایدار آن است که کالبد شهری را در تناسب با پیاده روی، دوچرخه سواری و حمل و نقل عمومی قرار دهد و کیفیت خدمات حمل و نقل را تا جایی بالا برد که سبب تشویق تعاملات اجتماعی و استقبال از حمل و نقل عمومی گردد، در این حالت تراکم ساختمانی، زیرساخت‌های شهری و کاربری ترکیبی در اراضی شهری می‌تواند تا هفتاد درصد طول فاصله‌های طی شده در سفرهای داخل شهر را کاهش دهد. مهم‌ترین خصیصه‌های حمل و نقل در شهر پایدار عبارتند از: تأکید بر پیاده مداری و دوچرخه سواری، ترکیب و اختلاط کاربری‌ها و تأکید بر عملکردهای اجتماعی به عنوان عامل وحدت بخش بناها و فضاهای عمومی.

افزایش جمعیت شهرها لزوم توجه به متراکم‌سازی با توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز را دامن زده است. ظهور مکتب مدرنیسم یا کارکردگرایی در نیمه اول قرن بیستم، که در دهه اول بعد از جنگ جهانی دوم به اوج خود رسید، بیشتر از سایر جنبش‌های فکری در شکل‌گیری و تشویق رشد عمودی شهرها نقش ایفا کرده است. در این ارتباط بلندمرتبه‌سازی برای رفع معضل مسکن و اهمیت دادن به حمل و نقل عمومی از مهم‌ترین خواسته‌های پیروان آن محسوب می‌گردد. پس از آن مکتب پست مدرنیسم در انتقاد به مدرنیسم در دهه آخر قرن بیستم، با مطرح کردن دیدگاه توسعه پایدار به دنبال ارتقاء کیفیت محیط شهری می‌گشت که برخی از اصول ارائه شده در آن اختلاط کاربری‌ها، تشویق حرکت پیاده و کنترل نسبی خودروها در انطباق با اصول شهرسازی متراکم و فشرده می‌باشند. افزایش تراکم با سه دیدگاه متفاوت افزایش تراکم در کل عرصه شهری، افزایش تراکم در واحدها و تقسیماتی خاص و افزایش تراکم در یک هسته به جای هسته‌های متعدد مطرح می‌گردد.

در نهایت از مزایای توجه به رویکرد توسعه شهری پایدار می‌توان به نزدیک‌تر شدن امکانات و فرصت‌های کار و تفریح و در نتیجه صرفه جویی در مصرف سوخت و استفاده حداکثری از زمین شهری و محافظت از اراضی سبز و کشاورزی حاشیه‌های شهری، مرمت و نوسازی ساختمان‌های فرسوده و اراضی بایر، افزایش تحرک و پویایی در اثر افزایش حمل و نقل عمومی و ایجاد سرزندگی اجتماعی با اختلاط کاربری‌ها اشاره نمود که شهر را به سوی هر چه سبزتر شدن سوق می دهد.


[ چهارشنبه 96/10/20 ] [ 10:32 صبح ] [ فاطیما ] [ نظرات () ]

توسعه شهری پایدار؛ راه های توسعه سریع شهرستان بروجن

چکیده

توسعه ی پایدار به عنوان فرایندی که نیازهای ضروری انسان ها را بدون به خطر انداختن مبانی توسعه یعنی محیط زیست فراهم می سازد، مدتهاست که توجه جوامع مختلف رابه خود مشغول ساخته است. شاخص ها واهدافی چون پیشرفت اقتصادی، رفاه اجتماعی، کیفیت محیطی و حکمرانی خوب از اصول اولیه ی توسعه ی پایداربه شمار می روند، توسعه ی شهری پایدار که به دنبال برنامه هایی چون: کاهش آلودگی ها، نگه داری از منابع،کاهش حجم ضایعات شهری، حمل و نقل مناسب و کارامد و... .می باشد، در پیاده سازی برنامه های خود با موانع وچالش های توسعه ی پایدار شهری مواجه است، که این چالش ها در صورت مهار نشدن ممکن است قدرت تخریب زیادی برای شهر، ساکنان و منابع آن پیدا کنند و زمان عملی شدن طرح های توسعه ی پایدار را به تاخیر بیاندازند وبه مرور شهر را از حالت پایداری و دوام دور کنند، لذا شناسایی الزامات، چالش های فراروی توسعه پایدار شهری وهمچنین جستجوی راهکارهایی برای برطرف کردن آنها که از ضرورتهای برنامه های توسعه شهری کنونی است، ازاهداف این پژوهش می باشد. از مهم ترین یافته های این تحقیق رسیدن به راهکارهایی چون: بازساخت شرایط فعلی، مدیریت منسجم و یکپارچه و... .جهت رفع چالش های توسعه ی پایدار شهری بروجن می باشد.درواقع ما دراین مقاله به ارائه راهکارهایی باکمترین هزینه وبیشترین کیفیت برای توسعه اقتصادی بروجن می پردازیم واثبات می کنیم که چه نوع سرمایه گذاری وگسترش چه نوع زیرساخت با چه نحومدیریتی موجبات توسعه اقتصادی شهرستان بروجن رافراهم می کند.ما می خواهیم با اتکا به سرمایه های فعلی موجود و باتکیه بردانش بومی مسیرهای پیشرفت شهرستان بروجن را شناسایی کنیم.

جهت دریافت کل مقاله با تلفن09139826993 09109595415 تماس حاصل فرمایید.

کلیدواژگان: توسعه ی شهری پایدار، الزامات توسعه ی شهری پایدار، چالش، شهرپایدار





[ چهارشنبه 96/10/20 ] [ 10:9 صبح ] [ فاطیما ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

عاشق کامپیوتر پژوهش یادگیری زبان مسافرت
موضوعات وب
آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 1
بازدید دیروز: 0
کل بازدیدها: 58200